Côte de boeuf met lentegroenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Côte de boeuf met lentegroenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de schijfjes jalapeño en de knoflook fijn.
Stap 2
Rasp voor de jalapeñoboter de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng met de jalapeño en knoflook door de boter en rol als een worst in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de bospeen in de lengte. Snijd de venkel in parten.
Stap 4
Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat om met 4 el olijfolie, peper en zout.
Stap 5
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Côte du boeuf in 6 minuten rondom bruin.
Stap 6
Neem uit de pan en leg tussen de groenten. Rooster circa 45 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn.
Stap 7
Neem het vlees na circa 30 minuten uit de oven of als de kerntemperatuur 60 °C is. Laat afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten rusten.
Stap 8
Snijd de boter in plakken en verdeel over het vlees en de groenten. Serveer op de bakplaat of vanaf een stoere houten plank.
