Curryworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Curryworst
Stap 1
Extra benodigdheden: staafmixer.
Stap 2
Snijd het kontje en de kop van de ui en haal de schil eraf.
Stap 3
Halveer de ui.
Stap 4
Snijd de ui in de lengte in dunne partjes en snipper de partjes.
Stap 5
Verwarm de helft van de olijfolie in een kleine pan en roer de uisnippers erdoor.
Stap 6
Fruit de ui op zacht vuur in vier tot zes minuten glazig en zacht.
Stap 7
Roer regelmatig.
Stap 8
Strooi de kerriepoeder en paprikapoeder over de ui en roer alles door elkaar.
Stap 9
Bak nog een minuut.
Stap 10
Roer de tomaatblokjes met sap, de suiker en wijnazijn door de ui.
Stap 11
Breng alles al roerend aan de kook.
Stap 12
Laat de saus vijftien tot twintig minuten zachtjes sudderen, roer regelmatig.
Stap 13
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 14
Leg de pistolets op het rooster in de oven en bak ze af volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 15
Verhit een grillpan.
Stap 16
Smeer de barbecueworsten dun in met olijfolie.
Stap 17
Grill ze in de pan in tien minuten gaar.
Stap 18
Draai ze af en toe om en zet na drie minuten het vuur wat lager.
Stap 19
Snijd de broodjes open en leg ze op de bordjes.
Stap 20
Leg de worst naast de broodjes op een bordje en schep er een paar eetlepels currysaus naast.
