Crêpes à la Normande
Ingrediënten
Bereidingswijze Crêpes à la Normande
Stap 1
Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in de bloem. Giet al roerend de melk erbij en meng tot een egaal beslag. Voeg één voor één de eieren toe, vanillesuiker, een snufje zout en als laatst de gesmolten boter. Laat het beslag 20 minuten rusten.
Stap 2
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in zeer dunne plakjes.
Stap 3
Verhit de Tefal pannenkoekpan en doe er een eetlepel olie of boter in. Giet een lepel beslag in de pan, draai rond zodat het beslag goed over de bodem van de pan verdeeld is. Verdeel er plakjes appel over en bestrooi met wat bruine suiker. Laat even bakken, tot de appel zacht wordt.
Stap 4
Giet er dan nog wat beslag over, zodat de appel bedekt is. Bak de crêpe tot de bovenkant droog begint te worden, draai hem om en bak tot de crêpe mooi bruin kleurt. Sprenkel er een lepel calvados over, houd de pan schuin zodat de calvados gaat branden (of houd er een brandende lucifer bij). Laat uitbranden en serveer meteen met een toef slagroom. Maak zo ook de andere crêpes.
Aanvullende benodigdheden
- - Tefal pannenkoekpan
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten52 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd12 g