Crème brûlée
Ingrediënten
Bereidingswijze Crème brûlée
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit met de achterkant van een mes
Stap 2
Verwarm een steelpan met slagroom, het vanille merg, en een beetje zout op laag vuur. Laat de vanillepeul meetrekken in de room.
Stap 3
Splits de eieren, we gebruiken alleen de dooiers. Klop in een kom met de handmixer de eidooiers en 50 gr basterdsuiker suiker licht en luchtig.
Stap 4
Giet al roerend met de garde de vanilleroom over de eidooiers. Verwijder het vanillestokje.
Stap 5
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm, stevig roerend over de bodem met een spatel op laag vuur tot 80˚C (gebruik een thermometer).
Stap 6
Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker en vul vervolgens de ovenschaaltjes voor ongeveer tweederde met het roommengsel.
Stap 7
Plaats de vormpjes in een braadslede en vul deze met heet water tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes.
Stap 8
Gaar 20 - 35 minuten min. in de oven of tot het mengsel net is gestold en in het midden nog een beetje wiebelig is. Neem uit het water en laat afkoelen.
Stap 9
Strooi vlak voor serveren 1 eetlepel basterdsuiker gelijkmatig over elk schaaltje crème brûlée en brand met een crème brûlée brander tot karamel.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - thermometer
- - 6 ovenbestendige schaaltjes (10 cm)
- - braadslede
- - crème brûlée-brander
Voedingswaarden
- Energie443 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten28 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd21 g