Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Crumbleappeltjes met abrikozenjam
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Crumbleappeltjes met abrikozenjam
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer 4 kleine zoete appeltjes, verwijder het klokhuis en leg ze op de bolle kant op een bakplaat.
Stap 2
Vul de holten met 2-3 el abrikozenjam. Kneed met de hand van 50 g bloem, 25 g zachte roomboter en 25 g suiker snel samenhangende deegkruimels.
Stap 3
Bestrooi de appeltjes ermee. Bak de crumble-appeltjes in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Lekker met vanilleroomijs of slagroom.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie193 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten34 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd3 g