Cronut met cranberrymarmelade
Ingrediënten
Bereidingswijze Cronut met cranberrymarmelade
Stap 1
Verwarm een steelpan met de frambozen (houd 2 el bevroren frambozen achter voor decoratie), cranberry’s en 200 gr suiker op laag vuur al roerend tot compote.
Stap 2
Rasp er 2 el sinaasappelschil bij en voeg 3 el sinaasappelsap toe. Laat afkoelen.
Stap 3
Open de rol croissantdeeg en rol het deeg uit. Druk de naden dicht. Vouw het deeg dubbel en nogmaals dubbel.
Stap 4
Druk met de steekvorm 4 cirkels van 9 cm uit het croissantdeeg. Vouw de restjes samen, rol uit en steek uit. Steek uit het midden van elke cirkel een kleine cirkel va 2 ½ cm.
Stap 5
Verhit de olie in de frituurpan tot 175 graden en bak de cronuts 3 minuten goudbruin en krokant. Keer halverwege.
Stap 6
Meng de suiker met kaneel en druk de cronut in de kaneelsuiker. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 7
Halveer de cronut met een kartelmes en lepel er de compote in.
Stap 8
Pers het resterende sinaasappelsap uit en meet 90 ml af.
Stap 9
Meng de poedersuiker met 1 el sinaasappelsap, voeg steeds iets meer toe tot een glad glazuur ontstaat.
Stap 10
Bedruip de cronuts met het glazuur. Druk op elke cronut een framboos
Aanvullende benodigdheden
- - uitsteekvorm rond ⌀ 9cm
- - uitsteekvorm rond 5cm
Voedingswaarden
- Energie965 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten140 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd9 g