Crispy sushi bites
Ingrediënten
Bereidingswijze Crispy sushi bites
Stap 1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met de suiker. Steek met de achterkant van een pollepel gaten in de warme rijst en giet het azijnmengsel erin.
Stap 2
Bekleed een platte rechthoekige schaal of bakvorm met vershoudfolie en schep de rijst erin. Spreid uit tot een laag van 1 cm dik. Bedek de bovenkant ook met folie, druk goed aan en strijk glad. Laat afkoelen.
Stap 3
Meng de vis met de mayonaise, sriracha, het witte deel van de bosui, gember, sojasaus en mierikswortel. Zet afgedekt in de koelkast. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Stap 4
Neem de rijst uit de vorm en snijd in blokjes. Verhit de zonnebloemolie tot 180ºC en bak hierin de rijstblokjes in porties in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5
Top de rijst met de vis. Garneer met de overige bosui en geroosterd sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten36 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g