Creamy paddenstoelensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Creamy paddenstoelensoep
Stap 1
Week de gedroogde paddenstoelen circa 20 minuten in 100 ml kokendheet water. Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
Stap 2
Voeg de kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
Stap 3
Zeef de gedroogde paddenstoelen boven de soeppan. Hak de paddenstoelen in de zeef daarna fijn en voeg toe aan de soep.
Stap 4
Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Stap 5
Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
Stap 6
Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten19 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd11 g