Cranberrybavarois met meringues
Ingrediënten
Bereidingswijze Cranberrybavarois met meringues
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de zandkoekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de jam toe en meng alles goed tot een plakkerig ‘deeg’. Druk dit mengsel in de springvorm uit tot een stevige, dunne bodem.
Stap 2
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met koud water. Breng in een pan de cranberry’s met sinaasappelsap aan de kook en kook de cranberry’s in 8-10 minuten tot de velletjes open knappen. Pureer het mengsel met de staafmixer tot een fijne moes en los er roerend de suiker in op. Laat nog even zachtjes doorkoken tot de moes wat dikker wordt.
Stap 3
Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze roerend op in de hete moes. Zet de pan in een bak met koud water. Laat de cranberrymoes wat afkoelen tot deze geleiachtig wordt.
Stap 4
Spatel de slagroom door de lauwwarme cranberrymoes. Schep de bavarois in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de bavarois in de koelkast in 2-2½ uur stevig worden.
Stap 5
Verwijder de rand van de vorm en zet het taartje met behulp van 2 brede spatels vanaf de bodem op een platte schaal. Zet de roze en groene meringues in cirkels op de bovenkant van de taart tot deze helemaal vol staat.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm (15 cm)
- - bakpapier
- - keukenmachine
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie510 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten66 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd15 g