Cranberry ontbijtcrumble
Ingrediënten
Bereidingswijze Cranberry ontbijtcrumble
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien.
Stap 2
Meng de blauwe bessen met de cranberries, de kaneel en 25 g van de rietsuiker. Schep in een ovenvaste schaal.
Stap 3
Snijd 40 gr roomboter in blokjes. Meng kort en snel met de bloem en 25 g van de rietsuiker tot een kruimelig deeg. Kneed de granola en de helft van de notenmix er losjes door.
Stap 4
Verdeel de rest van de notenmix over de crumble, maar dek deze niet helemaal af.
Stap 5
Laat de overige roomboter smelten. Steek verschillende maten sterren uit het bladerdeeg, bestrijk ze met de gesmolten boter en bestrooi met suiker. Verdeel de bladerdeeg sterren over de crumble.
Stap 6
Bak de crumble in het midden van de oven in 15-20 minuten, tot de kruimels en de sterren krokant en gaar zijn.
Stap 7
Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng met de honing door de vanilleyoghurt. Serveer de crumble met de vanilleyoghurt.
Aanvullende benodigdheden
- - stervormige uitstekers in verschillende maten
Voedingswaarden
- Energie639 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten47 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd20 g