Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Cranberry-gemberchutney
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Cranberry-gemberchutney
Stap 1
Spoel de cranberry’s in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de appel in blokjes, de vijgen in stukjes en rasp de gember. Meng de cranberry’s in een pan met appel, vijgen, gember, koekkruiden, mosterd, sinaasappelsap en suiker. Breng dit alles al roerend aan de kook en laat zachtjes 25-30 minuten koken tot het een lekkere dikke chutney wordt. Breng zo nodig op smaak met meer suiker.
Stap 2
Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in een koelkastdoos. Schep de chutney in kleine potjes en zet ze op de kaasplank
Aanvullende benodigdheden
- - 4 potjes of borrelglaasjes
Voedingswaarden
- Energie105 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten22 g
- Vet1 g