Crème caramel
Ingrediënten
Bereidingswijze Crème caramel
Stap 1
Extra nodig: 4 soufflébakjes (inhoud 125 ml) handmixer braadslede.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 3
Strooi bijna de helft van de suiker in een steelpan met een dikke bodem en voeg een beetje water toe.
Stap 4
Laat de suiker (zonder roeren) op zacht vuur smelten en vervolgens tot een goudbruine karamel kleuren.
Stap 5
Blijf in de buurt, want als de karamel eenmaal kleurt gaat het snel.
Stap 6
Schenk de hete karamel voorzichtig in de soufflébakjes.
Stap 7
Draai de bakjes even zodat de karamel zich over de bodem verdeelt.
Stap 8
De karamel wordt door het koude bakje snel hard, dit hoort zo.
Stap 9
Roer in een kom de eieren en extra eierdooiers los met resterende suiker en vanillesuiker en schenk er al roerend de melk bij.
Stap 10
Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
Stap 11
Schenk dit melkmengsel op de karamel in de soufflébakjes.
Stap 12
Zet de bakjes in een kleine braadslede en schenk zoveel kokend water in de braadslede dat de soufflébakjes voor de helft in het water staan.
Stap 13
Schuif de braadslede op het rooster in de oven en laat de crème caramel in ruim een half uur stevig worden.
Stap 14
Neem de bakjes uit het water, laat de crème afkoelen en daarna in de koelkast door en door koud worden.
Stap 15
Maak met een vinger de rand van de crème los.
Stap 16
Leg steeds een bordje op een bakje, keer ze samen en laat de crème caramel op het bordje glijden.
Stap 17
De weer vloeibare karamel druipt dan langs de crème op het bordje.
