Couscoussalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Couscoussalade
Stap 1
Voorbereiden (kan dag van tevoren): Leg een zeef op een kom. Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes met vocht in de zeef. Wrijf het tomatenvocht door de zeef. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.
Stap 2
Hak de peterselie fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pers de citroen. Snijd de feta in kleine blokjes.
Stap 3
Meng de couscous in een kom met ras el hanout en zout. Schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous net onderstaat. Laat het wellen en afkoelen.
Stap 4
Roer de rozijnen, tomaatblokjes, peterselie en bosui erdoor. Sprenkel citroensap, tomatenvocht en olijfolie erover. Schep er de helft van de feta door, dek af met plasticfolie. Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.
Stap 5
Bereiden: Laat de salade op kamertemperatuur komen. Verdeel de slabladeren over een grote schaal of borden en schep de couscoussalade in het midden. Strooi de rest van de feta erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie605 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten73 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd11 g