Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Couscoussalade met wintergroenten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Couscoussalade met wintergroenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Spreid de groenten uit over een bakplaat en meng ze met de helft van de olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven. Rooster de hazelnoten de laatste 5 minuten mee.
Stap 2
Meng intussen de couscous met de rest van de olijfolie in een kom. Breng de groentebouillon aan de kook en giet over de couscous. Dek af met een deksel of bord en laat 10 minuten wellen.
Stap 3
Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit een helft. Hak de hazelnoten grof.
Stap 4
Schep de couscous los met een vork en meng de geroosterde groenten, citroenrasp, -sap en peterselie erdoor. Verdeel deze lauwwarme salade over borden en bestrooi met de hazelnoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten44 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd3 g