Couscoussalade met tonijn
Ingrediënten
Bereidingswijze Couscoussalade met tonijn
Stap 1
Extra nodig: grote platte schaal.
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes met vocht in een zeef.
Stap 3
Laat het sap uitlekken in een kom.
Stap 4
Wrijf ook het sap van de pitjes door de zeef.
Stap 5
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Stap 6
Klop in een grote kom het sap van de tomaten met sinaasappelsap, olijfolie, zout en peper door elkaar.
Stap 7
Roer de couscous erdoor.
Stap 8
Schenk er zoveel heet water bij dat de couscous net onderstaat.
Stap 9
Laat het twintig minuten wellen en afkoelen.
Stap 10
Kook de sperziebonen beetgaar.
Stap 11
Spoel ze onder koud water af, zodat ze knapperig blijven.
Stap 12
Snijd het kontje van de sla, was de blaadjes en droog ze.
Stap 13
Verdeel ze langs de rand van een schaal.
Stap 14
Maak de couscous los met een vork.
Stap 15
Doe de tomaat en peterselie erbij en schep het op de sla samen met de sperziebonen, tonijn, olijven en feta.
