Couscoussalade met geroosterde bospeen
Ingrediënten
Bereidingswijze Couscoussalade met geroosterde bospeen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bospeen en pastinaak, halveer en marineer met het kerriepoeder en 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bospeen en pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de oven.
Stap 2
Hak intussen de platte peterselie grof en halveer de abrikozen. Leg de abrikozen bij de groente in de oven wanneer deze nog 8 minuten moeten.
Stap 3
Verhit een pan met 1 el olijfolie, voeg de tomatenpuree toe en roer door. Blus het geheel af met 400 ml water. Breng het water aan de kook, voeg de couscous toe en bereid dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en breng op smaak met de helft van de peterselie, zout en peper.
Stap 4
Verdeel de couscous over de borden, leg hier de geroosterde bospeen, pastinaak en abrikozen op. Garneer het gerecht met de granaatappelpitjes en de rest van de platte peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie448 kcal
- Eiwit13.6 g
- Koolhydraten88 g
- Vet1.6 gWaarvan verzadigd0.4 g
Trefwoorden
