Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Couscous met tonijnsaus en sperziebonen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Couscous met tonijnsaus en sperziebonen
Stap 1
Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Doe de couscous in een schaal en schenk er zoveel kokend water over dat de couscous 1 cm onder water staat.
Stap 3
Dek de schaal af en laat de couscous 10-15 minuten wellen.
Stap 4
Kook de sperziebonen in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar en giet ze af.
Stap 5
Giet de olie van de tonijn in een hapjespan en fruit hierin de knoflook zachtjes glazig.
Stap 6
Schep de tomatenblokjes met de tonijn en de sperziebonen erdoor en laat het gerecht nog 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 7
Schep de couscous op borden en schep de tonijnsaus met sperziebonen erover.
Stap 8
Tip: de saus wordt extra lekker door een eetlepel kappertjes en/of een eetlepel fijngehakte zwarte olijven mee te warmen.
