Couscous met geroosterde groenten en gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Couscous met geroosterde groenten en gehaktballetjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de helft van de Provençaalse kruiden door het gehakt en vorm er 12 balletjes van. Doe de groentemix in de ovenschaal en meng met de rest van de kruiden, zout en 1½ el olie. Rooster in 25 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Schep na 15 min. om.
Stap 2
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote kom. Hak de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Halveer nogmaals in de lengte en snijd de repen in stukjes van 1 cm.
Stap 3
Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie, komkommer en ¾ van de munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Bestrooi de groenten en balletjes met de rest van de munt en serveer met de couscous en tzatziki.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie762 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten74 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
