Couscous met geroosterde aardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze Couscous met geroosterde aardbeien
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Meng de couscous met 1 el olijfolie en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Snijd de snackkomkommers in plakjes.
Stap 4
Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Hak de munt grof, rasp de schil van de citroen en houd apart. Pers de citroen uit.
Stap 5
Doe de tuinerwten in een kom met kokend water en laat vier minuten staan zodat ze garen.
Stap 6
Meng de sumak met de honing en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Meng met de aardbeien en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster de aardbeien in 10-15 minuten zacht.
Stap 8
Meng intussen de couscous met het citroensap en -rasp, de helft van de munt, de snackkomkommers en de tuinerwten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 9
Verdeel de veldsla over een grote schaal. Verdeel de couscous en de geroosterde aardbeien erover.
Stap 10
Bestrooi met de rest van de munt, de feta en de pistachenoten.
