Courgettisalade met dungesneden varkenshaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgettisalade met dungesneden varkenshaas
Stap 1
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de zonnebloempitten 3 minuten. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp met de funghi trifolati kruiden door 2 el olijfolie.
Stap 3
Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de kruidenolie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de varkenshaas 4 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd overdwars in reepjes.
Stap 5
Kook ondertussen de peultjes 3 minuten, giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd de peultjes in de lengte in reepjes. Snijd de radijsjes in plakjes.
Stap 6
Rasp de kaas en doe met de zonnebloempitten, de rest van de olijfolie, ¾ van de basilicum en het citroensap in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een pesto.
Stap 7
Schep de courgettespaghetti, worteljulienne, radijs en peultjes om met de pesto, verdeel de varkenshaasreepjes erover en garneer met de rest van de basilicum. Lekker met foccacia.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie431 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten13 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g