Courgettespaghetti met verse tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgettespaghetti met verse tomatensaus
Stap 1
Hak de basilicum grof. Snijd de ham in repen van een halve cm dik. Schaaf de Grana Padano flinterdun. Snijd de tomaten in vieren en pureer ze met de paprikapoeder, versgemalen peper en de helft van het basilicum in de blender tot een mooi gladde saus.
Stap 2
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schenk de saus erbij. Verwarm al roerend 8-10 minuten tot de saus wat dikker en donkerder van kleur wordt. Voeg zout naar smaak toe.
Stap 3
Schaaf intussen met de spiraalsnijder de courgettes in mooie spaghettislierten. Verwarm de courgettespaghetti in een hapjespan met de rest van de olijfolie al omscheppend 3-4 minuten. Schep op het laatst de rest van het basilicum erdoor.
Stap 4
Serveer de courgettespaghetti met de tomatensaus erover. Verdeel de repen ham en Grana Padano erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten17 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g