Courgettespaghetti carbonara
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgettespaghetti carbonara
Stap 1
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Stap 2
Maal intussen het brood in de keukenmachine. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.
Stap 3
Verhit de koekenpan opnieuw en bak het broodkruim knapperig in het achtergebleven vet. Pers een teen knoflook uit bij het brood.
Stap 4
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep het broodkruim in een kom.
Stap 5
Verhit de koekenpan nu met de olie en pers er de tweede teen knoflook boven. Schep om met de courgettespaghetti en warm goed door.
Stap 6
Hak de gedroogde peper fijn. Schep de spekjes bij de courgettespaghetti en warm goed door.
Stap 7
Breng de courgette op smaak met chilli en gedroogde Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper.
Stap 8
Klop in een kom de eieren los met de geraspte kaas. En breng op smaak met versgemalen peper. Roer door de courgette.
Stap 9
Voeg indien nodig een beetje warm water toe. Verdeel de carbonara over 4 borden. Bestrooi royaal met het broodkruim en de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie456 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten15 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd12 g