Courgettegratin
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgettegratin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en spekreepjes 5 minuten.
Stap 2
Voeg de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 3
Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in plakken. Rasp de kaas en meng met de bloem door de roomkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de courgetteplakken aan één kant met het roomkaas mengsel.
Stap 4
Bestrijk de andere kant van de plak courgette met de tomatensaus. Bekleed de ovenschaal met de courgetteplakken, door deze rechtop tegen de rand te plaatsen.
Stap 5
Werk van buiten naar binnen en laat de plakken iets overlappen, zodat er een spiraalvorm ontstaat.
Stap 6
Bak in het midden van de oven in 30 - 40 minuten gaar. Bedek met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Garneer met de basilicum. Lekker met verse tagliatelle.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal 20 x 30 cm
Voedingswaarden
- Energie554 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten25 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd21 g