Courgettebrownies met citroenfrosting
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgettebrownies met citroenfrosting
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Meng de bloem met de cacao, kaneel, bakpoeder en een snuf zout. Pureer de courgette met de dadels, vanille-aroma, boter, eieren en appelmoes tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot een glad beslag. Spatel de rozijnen erdoor.
Stap 2
Bekleed de vorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak circa 45 minuten in het midden van de oven. Laat het gebak in de vorm iets afkoelen, tot de buitenkant krokant is en de binnenkant iets zachter en smeuïg.
Stap 3
Bereid intussen de frosting. Klop de roomkaas los en meng de yoghurt erdoor. Voeg de poedersuiker al kloppend in gedeelten toe.
Stap 4
Neem de brownie uit de vorm en bestrijk de afgekoelde brownie met de f osting. Snijd in 6-8 blokken en garneer de brownies met de citroenrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - vierkante taartvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie380 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten35 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g
