Courgette met pancetta
Ingrediënten
Bereidingswijze Courgette met pancetta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de krieltjes en schep op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster in 20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 2
Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 3
Klop van de rest van de olijfolie, het citroensap, de mosterd, gerookt paprikapoeder, peper en zout een dressing. Meng de rasp van de citroen door de kwark en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.
Stap 5
Bak in dezelfde pan zonder olie of boter de pancetta in 3 minuten goudbruin en knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 6
Bak in het achtergebleven bakvet de courgettes in porties in 5 minuten goudbruin en beetgaar. Schep direct uit de pan om met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Verdeel de citroenkwark over een platte schaal en leg de courgette erop. Hak de hazelnoten grof, verkruimel de pancetta en strooi beide over de courgette. Garneer met de munt en serveer met de geroosterde krieltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie646 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten56 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd10 g