Cordon bleu
Ingrediënten
Bereidingswijze Cordon bleu
Stap 1
Leg elke schnitzel tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze met de platte kant van een pan nog platter.
Stap 2
Bestrooi de schnitzels daarna aan beide kanten met zout en versgemalen peper en leg ze op een plank.
Stap 3
Halveer de plakken kaas en ham in de lengte.
Stap 4
Leg op elke schnitzel in de lengte een plakje ham en een plakje kaas.
Stap 5
Vouw de schnitzels met de ham en kaas ertussen in de lengte dubbel.
Stap 6
Steek de cordon bleu met een cocktailprikker dicht, zorg dat er geen ham of kaas uitsteekt.
Stap 7
Klop in een diep bord de eieren los en strooi het paneermeel op een ander bord.
Stap 8
Haal de vleespakketjes eerst door het ei en druk ze daarna rondom in het paneermeel.
Stap 9
Haal ze daarna nog een keer door het ei en wentel ze weer door het paneermeel.
Stap 10
Zorg dat het vlees rondom goed is bedekt met een laagje paneermeel.
Stap 11
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 12
Leg de cordon bleu erin en bak ze in 10-12 minuten goudbruin en gaar,keer ze halverwege met een spatel.
