Comfort food lasagne
Ingrediënten
Bereidingswijze Comfort food lasagne
Stap 1
Verhit de helft van de olie en roerbak de ui, wortel, bleekselderij en paddenstoelen circa 15 minuten. Roer regelmatig zodat het vocht sneller verdampt. Voeg halverwege de baktijd de rest van de olie toe.
Stap 2
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en meng goed. Pureer de saus grof en voeg vervolgens de aubergine toe. Kook afgedekt circa 5 minuten, tot de aubergine bijna gaar is.
Stap 3
Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg dan de bloem toe. Roer glad. Giet een derde van de melk erbij en roer glad. Herhaal tot alle melk is opgenomen in de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en kook circa 2 minuten op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en roer beetje bij beetje de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Roer glad en houd apart. Verwarm de oven voor op 220ºC.
Stap 4
Voeg de knoflook toe aan de tomatensaus en schep een kleine laag van de groentesaus in een ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen erop. Herhaal dit tot alle saus op is en eindig met een dunne laag saus.
Stap 5
Leg de mozzarella erop en giet de bechamelsaus erover. Bak circa 20 minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in circa 5 minuten goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten53 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd13 g