Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Coleslaw - salade van witte kool en wortel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Coleslaw - salade van witte kool en wortel
Stap 1
Halveer de witte kool en snijd de stronk schuin weg.
Stap 2
Snijd de stukken in ragfijne reepjes.
Stap 3
Meng de kool en wortel in een vergiet met het zout en leg er een bord met een gewicht op.
Stap 4
Laat alles zo 1 uur staan.
Stap 5
De kool wordt zachter en verliest wat vocht.
Stap 6
Spoel de kool en wortel onder stromend water af en druk het vocht er uit.
Stap 7
Dep de kool en wortel droog met keukenpapier.
Stap 8
Meng in een schaal de mayonaise met de azijn, mosterd en wat peper tot een dressing.
Stap 9
Schep de kool met wortel, bosui en selderij erdoor.
Stap 10
Lekker als bijgerecht met vlees, kip en vis of op een sandwich.
