Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Citrus-gembersiroop
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Citrus-gembersiroop
Stap 1
Schil de citroenen en sinaasappels. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk wit mee snijdt, dit is bitter. Bewaar de schillen. Pers citroenen uit tot je 100 ml sap hebt. Pers sinaasappels uit tot je 200 ml sap hebt.
Stap 2
Doe de suiker met 200 ml water in een pan en laat op de middelhoge stand de suiker oplossen. Roer regelmatig. Voeg de citrusschillen, gember en het citroen- en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
Stap 3
Neem de pan van de warmtebron en laat in ca. 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef in een schone fles en bewaar tot 1 week in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - fles
Voedingswaarden
- Energie266 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten55 g