Citroentaart met rozemarijn en gekonfijte citrus
Ingrediënten
Bereidingswijze Citroentaart met rozemarijn en gekonfijte citrus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg 5 cm groter dan de vorm uit, tot een dikte van circa 3 mm.
Stap 2
Leg het deeg met een opstaande rand van circa 2 cm in de ingevette taartvorm. Snijd de bovenrand bij en prik gaatjes in de deegbodem.
Stap 3
Leg een stuk bakpapier erop met daarop de blindbakvulling en zet de vorm 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.
Stap 4
Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC. Meng voor de vulling de eieren, eidooiers en suiker.
Stap 5
Meng de slagroom, citroenrasp en -sap erdoor en schenk deze vulling op de taartbodem tot de bodem goed bedekt is, je houdt bij een kleine taartvorm eventueel wat vulling over.
Stap 6
Bak de taart circa 45 minuten in het midden van de oven, tot de vulling net gestold is. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Stap 7
Zet de taart daarna nog 1 uur in de koelkast. Garneer de taart met de gekonfijte citrusschilletjes en rozemarijnnaaldjes. Bestrooi met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - vershoudfolie
- - taartvorm met losse bodem
- - blindbakvulling
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie615 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten55 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd24 g