Citroenkip met pompoen
Ingrediënten
Bereidingswijze Citroenkip met pompoen
Stap 1
Leg een kipfilet tussen bakpapier en klop hem met een stevige pan tot een schnitzel.
Stap 2
Ris de blaadjes van een paar takjes tijm.
Stap 3
Bestrooi de kipfilets met peper, zout, venkelzaad en tijmblaadjes.
Stap 4
Rasp de schil van de citroenen en strooi deze over de kipfilets.
Stap 5
Wentel ze daarna in iets meer dan de helft van de olie.
Stap 6
Snijd de pompoen in blokjes.
Stap 7
Pel en snipperde sjalot en knoflook.
Stap 8
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af.
Stap 9
Pers de citroenen uit.
Stap 10
Verhit de een koekenpan met de rest van de olie en fruit de sjalot en knoflook een minuut.
Stap 11
Voeg dan de pompoen toe samen met twee takjes tijm.
Stap 12
Fruit alles op hoog vuur twee minuten.
Stap 13
Voeg de kikkererwten toe, blus af met het witbier en laat zonder deksel vijf minuten doorkoken of tot het vocht goeddeels verdampt is.
Stap 14
Voeg dan de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 15
Verwarm ondertussen een andere koekenpan zonder olie.
Stap 16
Bak er de kipfilets twee minuten aan iedere kant in, en draai ze daarna steeds iedere halve minuut.
Stap 17
Blus de pan na circa zes minuten af met citroensap.
Stap 18
Voeg dan ook een klontje roomboter toe en de honing.
Stap 19
Beweeg de pan heen en weer om de kip mooi te laten glimmen.
Stap 20
Serveer de kipfilet op een bedje van de pompoen en kikkererwten.
Stap 21
Garneer met een paar takjes verse tijm.