Churrafel
Ingrediënten
Bereidingswijze Churrafel
Stap 1
Verwarm 250 ml water met de boter, suiker, vanillesuiker en 1⁄2 theelepel zout in een (steel)pan op middelhoge stand tot alle boter is gesmolten. Voeg de bloem toe en roer goed, tot het deeg als een bal loslaat van de bodem en randen van de pan.
Stap 2
Schep het deeg in een beslagkom en laat 2 minuten afkoelen. Voeg met de mixer met deeghaken de eieren één voor één toe en mix steeds tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan pas het volgende ei toe.
Stap 3
Verhit het wafelijzer op middelhoge stand en vet in met een beetje olie. Gebruik 2 eetlepels om steeds 1⁄8 deel van het deeg op het wafelijzer te scheppen. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in 5-6 minuten goudgeel en gaar. Herhaal met de rest van het deeg.
Stap 4
Verhit tijdens het bakken van de wafels de melk in een (steel)pan. Giet de hete melk in een kom op de chocolade en dek af met een deksel of bord. Laat 5 minuten staan en roer goed tot een gladde chocoladesaus.
Stap 5
Bestrooi de churro's-wafels met de poedersuiker en serveer met de warme chocoladesaus.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - wafelijzer
Voedingswaarden
- Energie310 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten23 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd12 g
