Chocoladetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladetaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 2
Spuit de springvorm in met de bakspray.
Stap 3
Bekleed de bodem en wand van de springvorm met bakpapier.
Stap 4
Splits de eieren zorgvuldig zodat je eidooier en eiwit apart kunt verwerken.
Stap 5
Hak de chocolade en snijd de boter in kleine stukjes.
Stap 6
Doe de chocoladestukjes samen met de blokjes boter in een grote schaal.
Stap 7
Verwarm de rietsuiker met de eetlepels water op halfhoog vuur in een pannetje en zie er op toe dat de suiker smelt tot een kokende siroop.
Stap 8
Schenk deze over de chocolade en roer tot alles is gesmolten.
Stap 9
Roer een voor een de eidooiers door het chocolademengsel.
Stap 10
Zet dit opzij en laat het tot kamertemperatuur afkoelen.
Stap 11
Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot een stevige massa.
Stap 12
Spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel, zodat je de luchtigheid van het eiwit behoudt.
Stap 13
Dit doe je door met grote halen het eiwit erdoor te spatelen en niet alles in een keer bij elkaar te doen.
Stap 14
Giet het mengsel in de vorm en bak het 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 15
Laat de taart in de vorm afkoelen en bestrooi voor het serveren met cacao.
