Chocoladetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladetaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de basterdsuiker romig. Mix één voor één de eieren erdoor en klop 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg de melk, cacao en het cakemeel in gedeelten toe en meng tot een glad beslag.
Stap 2
Bestuif de ingevette springvorm met bloem en schep het beslag erin. Bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven. Laat de taart buiten de oven afkoelen.
Stap 3
Maak intussen de vulling. Verwarm de slagroom tegen de kook aan en neem de pan van de warmtebron. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet dit mengsel kort in de koelkast om af te koelen, maar laat niet hard worden.
Stap 4
Snijd de chocoladetaart horizontaal doormidden. Klop de chocoladeslagroom stijf. Bestrijk de taarthelften met de helft van de chocoladeroom en leg op elkaar.
Stap 5
Strijk de rest van de room met een spatel of paletmes over de taart. Bestuif met extra cacao en garneer met de walnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie810 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten58 g
- Vet59 gWaarvan verzadigd34 g