Chocoladetaart met vanille-kwarkvulling
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladetaart met vanille-kwarkvulling
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop voor het deeg de boter met de suiker met een elektrische mixer met deeghaken en meng het ei erdoor. Zeef 400 gram bloem, het bakpoeder en cacaopoeder en mix dit kort door het botermengsel.
Stap 2
Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg met de hand tot een bal. Verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast.
Stap 3
Mix intussen voor de vulling de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop of mix de kwark met de mascarpone en eieren glad en voeg het puddingpoeder toe. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
Stap 4
Rol tweederde van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem en de rand van de vorm. Druk goed aan en schep de vulling op het deeg. Bak de taart circa 15 minuten in het midden van de de oven en verkruimel dan de rest van het deeg erover. Bak de taart nog 45-55 minuten verder.
Stap 5
Laat afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast. Bestrooi voor het serveren licht met poedersuiker.