Chocoladetaart met sinaasappel en walnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladetaart met sinaasappel en walnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt 300 gram chocolade met 200 gram boter in een kom boven kokend water (au bain-marie). Mix de eieren schuimig met de suiker en sinaasappelrasp.
Stap 2
Laat het chocolademengsel circa 10 minuten afkoelen en voeg dan al kloppend in gedeelten toe aan de eieren. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel kort en luchtig erdoor.
Stap 3
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Giet het chocoladebeslag in de vorm en bak 40-45 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker: als deze er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat nog 5 minuten in de oven staan met de deur op een kier, steek eventueel een houten lepel ertussen. Laat de taart daarna afkoelen buiten de oven. Steek na 30 minuten de rand van de springvorm los en haal de taart uit de vorm.
Stap 4
Smelt voor de topping de overige chocolade en de overige boter au bain-marie. Roer de poedersuiker erdoor en bestrijk de bovenkant van de taart niet te glad ermee. Garneer met de walnoten en eventueel sinaasappelsnippers.