Chocoladesnackreep
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladesnackreep
Stap 1
Hak de hazelnoten grof en snijd de abrikozen in stukjes.
Stap 2
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
Stap 3
Halveer de dadels en verwijder de pit.
Stap 4
Pureer de dadels in de keukenmachine met enkele lepels citroensap tot een stevige en plakkerige massa.
Stap 5
Doe de dadelpuree over in een kom en meng de hazelnoten, muesli en stukjes abrikoos erdoor.
Stap 6
Vorm dit mengsel op een stuk bakpapier tot een rechthoek van 36 cm lang, 10 breed en 2 cm hoog.
Stap 7
Snijd deze rechthoek in repen van 10 cm lang en 3 cm breed en halveer de repen.
Stap 8
Als de repen erg vochtig zijn laat ze dan 3-4 uur aan de lucht drogen.
Stap 9
Bekleed een blad met bakpapier.
Stap 10
Breng in een pan een laag water aan de kook.
Stap 11
Breek de chocolade boven een metalen kom of steelpan in stukjes.
Stap 12
Hang de kom of steelpan boven de laag kokend water en laat de chocolade al roerend smelten tot het een gladde saus wordt.
Stap 13
Steek satéprikker in de lengte door een reep en wentel de reep door de gesmolten chocolade.
Stap 14
Leg de reep op het bakpapier en trek de satéprikker er weer uit.
Stap 15
Doe hetzelfde bij alle andere repen.
Stap 16
Laat de chocolade in de koelkast in 20-30 minuten stevig worden.
