Chocoladepavlova met kiwi
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladepavlova met kiwi
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150ºC.
Stap 2
Teken 8 cirkels van circa 10 cm Ø op het bakpapier.
Stap 3
Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom.
Stap 4
Voeg de basterdsuiker toe en klop het eiwit tot glanzende pieken.
Stap 5
Voeg de maizena toe en klop goed door elkaar.
Stap 6
Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels op het bakpapier en maak een klein kuiltje in het midden.
Stap 7
Bak de pavlova's in de oven in circa 1 uur gaar.
Stap 8
Schakel de oven uit en laat de pavlova's nog circa 1 uur in de oven staan.
Stap 9
Smelt de chocolade au bain-marie of circa 2 minuten in de magnetron op 400 Watt.
Stap 10
Bedruppel de pavlova's met een lepel gesmolten chocolade.
Stap 11
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
Stap 12
Schep de room in de kuiltjes van de pavlova's en leg de partjes kiwi erop.
Stap 13
Besprenkel eventueel met de honing.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten37 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd6 g