Chocolademuffins van volkorenbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocolademuffins van volkorenbrood
Stap 1
Extra nodig: Keukenmachine Muffinvorm met 12 holtes 12 papieren muffinvormpjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Vul de muffinvorm met papieren muffinvormpjes.
Stap 4
Halveer de sinaasappel.
Stap 5
Pers de twee helften uit op een citruspers.
Stap 6
Pel de bananen en snijd ze in plakjes.
Stap 7
Snijd de sneetjes brood met korst in stukjes.
Stap 8
Breek de chocolade in stukjes.
Stap 9
Doe de stukjes brood met de amandelen en de helft van de stukjes chocolade in de keukenmachine en maal alles fijn.
Stap 10
Voeg de cacaopoeder, vanillesuiker, bananen, Griekse yoghurt, eieren en het sinaasappelsap toe.
Stap 11
Meng alles tot een smeuïg beslag.
Stap 12
Schep het beslag in de muffinvormen.
Stap 13
Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten gaar.
Stap 14
Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 15
Breng in een pan een laag water van vier cm aan de kook.
Stap 16
Doe de rest van de stukjes chocolade over in een steelpan.
Stap 17
Hang de steelpan in de pan met water en laat de chocolade al roerend smelten.
Stap 18
Zet de muffins op een schaal en schenk over elke muffin een lepel gesmolten chocolade.
Stap 19
Zet de schaal op een koele plaats en laat de chocolade stevig worden.
