Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocolademousse
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocolademousse
Stap 1
Doe een laag water in een steelpan en zet op het vuur. Breek de chocolade in stukken, doe deze in een kom en plaats deze bovenop de pan. Roer tot de chocolade gesmolten is en haal van het vuur.
Stap 2
Klop de eieren en de suiker met een mixer voor +/- 4 minuten tot het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg de afgekoelde chocolade en cacaopoeder bij het eimengsel en schep door elkaar.
Stap 3
Verdeel de mousse over kommetjes of glazen en zet in de koelkast tot je ze gaat serveren. Strooi vlak voor het serveren wat amandelschaafsel over de mousse.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie543 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten34 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd23 g