Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocolademousse met mandarijn-muntsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocolademousse met mandarijn-muntsaus
Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken.
Stap 2
Klop de slagroom lobbig en schep door de gesmolten chocolade. Spatel de eiwitten luchtig erdoor. Schep deze chocolademousse in glazen en zet circa 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 3
Breng voor de saus de mandarijnen met 3 eetlepels van de siroop aan de kook. Voeg eventueel sinaasappellikeur toe en 4 muntblaadjes en pureer met een staafmixer tot een saus. Laat afkoelen.
Stap 4
Serveer de chocolademousse met een beetje saus erop of de saus er apart bij. Garneer met de overige blaadjes munt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten30 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd19 g