Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocolademousse met avocado en advocaat
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocolademousse met avocado en advocaat
Stap 1
Smelt een derde van de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Halveer de avocado's.
Stap 2
Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met de gesmolten chocolade, cacao en 150 ml slagroom. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf en houd apart.
Stap 3
Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom, voeg de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de chocolademousse.
Stap 4
Verdeel de helft van deze mousse over de glazen. Verdeel de helft van de overige gehakte chocolade erover met daarover de helft van de advocaat.
Stap 5
Schep daarop de rest van de mousse. Verdeel er een schep slagroom over met daarover de rest van de advocaat. Bestrooi met de rest van de gehakte chocolade.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 glazen
- - 4 coupes
Voedingswaarden
- Energie715 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten34 g
- Vet55 gWaarvan verzadigd25 g