Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocoladefondantjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocoladefondantjes
Stap 1
Smelt de chocolade met de boter en suiker au bain-marie in een hittebestendige kom. Roer tot de chocolade en boter gesmolten zijn.
Stap 2
Neem de kom van de warmtebron en laat iets afkoelen. Voeg dan de eidooiers en de eieren toe en roer glad. Voeg de bloem toe en roer kort tot alles net door elkaar gemengd is.
Stap 3
Giet het beslag in de schaaltjes en laat in de koelkast minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 4
Zet de vormpjes uit de koelkast direct in de oven. Bak 8-10 minuten, tot de buitenkant gaar is en de binnenkant nog een beetje vloeibaar. Serveer met een lepel.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 (ramequin)bakjes
- - 4 eenpersoons ovenschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie665 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten40 g
- Vet51 gWaarvan verzadigd30 g