Chocoladecakejes met stoofperen en chocoladesaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladecakejes met stoofperen en chocoladesaus
Stap 1
Schil de stoofperen en zet ze met de glühwijn en het kaneelstokje in een kleine pan. Voeg nog wat water toe, de peren moeten net onder staan. Breng de peren aan de kook en kook afgedekt in 45-60 minuten zachtjes gaar. Ze zijn goed als je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Breng de melk tegen de kook aan. Voeg de pure chocolade toe aan een kom, giet de hete melk erop en dek af met een deksel of bord. Laat 5 minuten staan.
Stap 3
Mix de eieren met de suiker in een paar minuten tot een lichtgele crème. Giet er langzaam, al mixend, de zonnebloemolie bij. Roer de chocolade en melk goed door en voeg deze ook al mixend toe.
Stap 4
Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en een snuf zout. Spatel dit door het chocolademengsel tot een beslag.
Stap 5
Bekleed de (hoge) bakringen met bakpapier en zet ze op de bakplaat. Verdeel het beslag erover. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak de cakejes circa 25 minuten in de oven. Ze zijn goed als een satéprikker er droog uitkomt. Laat de cakejes 10 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm.
Stap 6
Breng voor de saus de slagroom tegen de kook aan. Neem de pan van de warmtebron en roer de chocolade en vanillesuiker erdoor. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
Stap 7
Snijd de bolle bovenkanten van de cakejes, deze worden niet gebruikt. Zet op elk bord een cakeje met daarop een gestoofde peer. Giet de warme chocoladesaus erover.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kookringen
- - bakpapier
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie705 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten54 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd24 g