Chocoladecake met ganache
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladecake met ganache
Stap 1
Smelt voor het cakebeslag 200 gram chocolade met 200 gram boter au bain-marie. Roer glad en laat een beetje afkoelen. Zeef het bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder en meng met de suiker.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de karnemelk met de eieren glad. Giet bij de droge ingrediënten en voeg het chocolademengsel toe. Klop tot een glad beslag. Giet in de met bakpapier beklede bakvormen en bak circa 40 minuten in de oven, tot de cake helemaal gaar is. Laat afkoelen.
Stap 3
Verhit voor de ganache de room met de rest van de boter tot het begint te stomen, maar nog niet kookt. Giet over de rest van de chocolade en laat 1 minuut staan. Roer langzaam glad met een garde of spatel. Laat iets afkoelen tot de ganache wat dikker, maar nog steeds vloeibaar is.
Stap 4
Snijd het bolle deel van de bovenkant van de cakes, zodat je een platte onder- en bovenkant hebt. Bestrijk 1 cake met een kwart van de ganache. Leg de andere cake erop. Giet de helft van de ganache voorzichtig over de cake en vul de gaatjes met een spatel. Bestrijk de cake met de ganache aan alle kanten. Giet de rest van de ganache erover, zodat de cake bedekt is met een dikke laag ganache. Laat opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 taartvormen
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie745 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten74 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd28 g