Chocolade-paasrol
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocolade-paasrol
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de eieren en 150 gram van de suiker circa 5 minuten in een kom, tot ze luchtig zijn en in volume zijn verdriedubbeld.
Stap 2
Verwarm 60 ml slagroom met de boter en het vanille-aroma tot de boter is gesmolten. Giet het warme roommengsel in één keer bij het eimengsel en spatel erdoor. Zeef de bloem, cacao en 1⁄2 theelepel zout boven het beslag en spatel tot een egaal beslag.
Stap 3
Schenk het beslag op de bakplaat en spreid uit tot een vierkant van 30x30 cm. Bak de cake 12-15 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen. Keer de bakplaat dan om op een schone theedoek en verwijder het bakpapier als de cake nog warm is. Laat daarna helemaal afkoelen.
Stap 4
Klop intussen 250 ml slagroom stijf met de rest van de suiker en slagroomversteviger. Bestrijk de cake met deze slagroom en rol voorzichtig op met behulp van de theedoek. Leg de cake op een schaal.
Stap 5
Mix 125 ml slagroom met de mascarpone en chocolade-hazelnootpasta tot een stevige crème. Bestrijk hiermee de buitenkant van de cakerol.
Stap 6
Versier de cakerol met paaseitjes en rasp met een dunschiller krullen erover van de pure en witte chocolade. Laat de cakerol nog 1 uur opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - bakplaat met bakpapier
- - schone theedoek
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten50 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd24 g