Chocolade-noten-gemberkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocolade-noten-gemberkoeken
Stap 1
Snijd de koude boter en chocolade in blokjes/stukjes.
Stap 2
Hak de hazelnoten en gemberbolletjes fijn.
Stap 3
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
Stap 4
Meng in een kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker.
Stap 5
Schep de blokjes boter erdoor en prak ze met een vork door het deeg.
Stap 6
Kneed de ingrediënten snel met een koele hand tot een samenhangend deeg.
Stap 7
Strooi de hazelnoten, chocoladestukjes en gember erover en kneed alles luchtig door.
Stap 8
Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de kom afgedekt met plasticfolie in de koelkast 30 minuten rusten.
Stap 9
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 10
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van drie vierde cm dik.
Stap 11
Steek met een uitsteekvorm of glas rondjes uit het deeg en leg deze met een platte spatel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 12
Rol de resten deeg opnieuw uit en steek er weer koeken uit.
Stap 13
Bak de koeken in de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
