Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de boter met de basterdsuiker en marmelade tot een luchtige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor.
Stap 2
Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de bodem 5 minuten afkoelen in de vorm en steek dan de rand los, verwijder deze en laat de bodem verder afkoelen.
Stap 3
Week intussen de gelatine 3-4 minuten in koud water. Verwarm 2 eetlepels likeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de kwark en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
Stap 4
Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met het kwarkmengsel. Verwarm voor de chocoladedrip de witte chocolade met de boter au-bain marie. Roer de slagroom en de overige likeur erdoor en klop de poedersuiker in delen erdoor. De drip moet dik en vloeibaar zijn. Giet over de taart en laat aflopen. Garneer eventueel met sinaasappelsnippers.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie825 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten71 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd33 g
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)