Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocolade crumble-taartjes met frambozen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocolade crumble-taartjes met frambozen
Stap 1
Meng het bakmeel, amandelmeel, de cacao, suiker en chocolade door elkaar en wrijf de blokjes boter er met koele vingertoppen doorheen tot een kruimelig mengsel.
Stap 2
Neem het roomijs uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes. Pureer 2 eetlepels frambozen en verdeel de rest over de schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Stap 3
Schep intussen de gepureerde frambozen door het ijs en zet terug in de diepvries. Neem de crumbles uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Serveer met een royale bol ijs en garneer met munt en frambozen. Bestrooi naar smaak met een snuf grof zeezout.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 eenpersoons ovenschaaltjes
- - grote ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten58 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd15 g