Chinese varkenshaas met sinaasappel-sojasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Chinese varkenshaas met sinaasappel-sojasaus
Stap 1
Schil de gemberwortel en snijd in dunne reepjes (julienne). Snijd de paksoi in parten.
Stap 2
Klop de sojasaus, 1 eetlepel sherry en de sesamolie tot een marinade.
Stap 3
Druppel deze over de varkenshaas, wrijf in het vlees. Laat 30 minuten marineren.
Stap 4
Pers 1 sinaasappel uit en schil de andere 2 dik, zodat je ook de witte vliezen eraf snijdt.
Stap 5
Houd ze één voor één boven een kom, snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Stap 6
Vang het sap op. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur tot de olie goed heet is.
Stap 7
Leg de varkenshaasjes erin en bak ze in enkele minuten rondom bruin.
Stap 8
Draai het vuur naar middelhoog, bak in ongeveer 12 minuten net gaar. Keer ze af en toe om.
Stap 9
Kook intussen de nestjes gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan of wok.
Stap 10
Roerbak de gember en paksoi 5 minuten. Voeg de woksaus toe en roerbak 1 minuut mee.
Stap 11
Voeg het sinaasappelsap en de rest van de sherry toe en laat nog 1 - 2 minuten pruttelen.
Stap 12
Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het dan in plakjes.
Stap 13
Serveer de mie in kommen, met de paksoi, sinaasappel-sojasaus, plakjes vlees en de partjes sinaasappel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie615 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten75 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g